Cover

SPA COVER

De cover van uw spa

 

De cover van de spa is één van de belangrijkste onderdelen, omdat deze de warmte van uw spawater tegenhoudt.

 

Soorten covers

 

Een goedkope dunne cover

 

Een dunne cover kan tot 60 % meer warmte verliezen en zal een veel korter levensduur hebben.

De meeste covers worden vervaardig door een grote blok polistyreen (isomo) te versnijden in lagen en deze dan te verpakken in een plastic folie. Aan één zijkant wordt een u-vormig ALU-profiel gemonteerd. Dit geheel wordt dan in de “skin” geschoven en zo bekom je een cover. Tijdens het snijden in lagen gaat met de celstructuur opensnijden en bekomt men een poreuze polistyreen, wat na verloop van tijd water gaat opnemen. Hierdoor verliest de cover zijn isolatiewaarde en gaat hij doorhangen of breken. Met verloop van tijd bedoelen wij 6 maand voor een cover van Chinese makelij en 12 tot 24 maanden voor een cover van Amerikaanse makelij.

 

Een cover met lichte isolatie materiaal

 

Er zijn dikkere covers op de markt die uitgevoerd zijn met een lage densiteit van isolatie materiaal. Deze ogen beter uit maar isoleren niet zoals een cover met hoge densiteit en je kan er zeker niet op staan. Ook deze covers zullen na verloop van tijd doorbuigen en sneller water opnemen.

 

Onze “STRONG WALK-ON” covers

 

Onze covers worden op een geheel ander manier vervaardigd. De polistyreen wordt geëxpandeerd in een matrijs, waar voordien een alu-profiel wordt geplaatst. Dit alu-profiel wordt dan samen in de polistyreen geëxpandeerd. De cover heeft een dikte van 13 cm naar 11 cm. wij noemen dit een “dakmodel”: regen vloeit van de cover af. Dan wordt de gevormde polistyreen vacuüm verpakt in een “ALU-PET”-folie (zoals gemalen koffie) en in de “skin” geschoven. Door onze cover op deze manier te vervaardigen kunnen wij 5 jaar garantie bieden. Onze “STRONG WALK-ON” covers zijn van een zodanige hoge kwaliteit dat je er gerust met 4 volwassen personen mag op gaan staan, in tegenstelling tot andere covers.

 

Met onze covers ben je gerust dat kinderen (of volwassenen) geen schade aan de cover kunnen veroorzaken wanneer ze toch eens spelend / stoeiend op de cover belanden.

 

Om de veiligheid te garanderen dat er geen kleine kinderen onder de cover door in uw spa belanden, moet de cover voorzien worden van stevige vergrendelbare veiligheidssloten. Deze bevestigingen zorgen er tevens voor dat de cover op zijn plaats blijft bij hevige rukwinden.

 

Omdat de cover het meest te verduren heeft door regen, wind en UV-stralen raden wij u aan om op regelmatige basis uw cover te voeden en te reinigen. Dit verlengt de levensduur van uw cover aanzienlijk.

 

 

 

Onze nieuwe 3D cover

 

We hebben deze cover ontwikkeld dankzij de feedback van onze klanten, een standaard cover bestaat uit 2 delen, de 3D bestaat uit 3 delen, één deel van de standaard cover hebben we in 2 gedeeld. wat zijn de voordelen tov een standard cover:

 

 

- gemakkelijk te open voor het controleren van uw water, je hoeft nu niet een groot cover-deel te openen

- halveren van de nodige vrije ruimte boven de spa, als je bijvoorbeeld een pergola plaatst

- kleinere mensen kunnen de cover gemakkelijker openen

- minder schade tijdens het openen

 

 

 

Wat je moet weten:

Zorg voor een dikke cover van minimum 10 cm. Liefst 13 cm.

De cover moet een “dakmodel” zijn.

Aluminium versteviging tegen het doorbuigen.

Een kwalitatief onderhoudsproduct is noodzakelijk.

Veiligheidssloten zijn een must.

Walk-On covers zijn beter isolerend en veiliger.

Vraag naar de garantie op uw cover.

 

Contacteer ons voor verdere info of voor de spa's te testen

 

Contacter nous de plus amples renseignements ou pour tester le spas

 

Contact us for further info or to test the spa's

logo BO-SPAS