Jetpompen

JETPOMPEN

De jetpompen van uw spa

 

De jets in uw spa worden aangedreven door krachtige jetpompen. De kracht van deze pompen worden uitgedrukt in HP, zowel voor de motor als de wet-end. Je hoort verkopers spreken van 5 HP pompen, daarmee wordt het natte gedeelte bedoeld, wet-end of pomp genaamd. Vraag ook hoeveel Watt of HP de motor is, want wat ben je met een 5 HP wet-end die aangedreven wordt met een 1 HP of 750 W motor? De motor kan nooit de wet-end op volle toeren laten draaien en zal uiteindelijk verbranden.

Laat je ook niet overdonderen door extra veel pompen, je moet weten dat een normaal huishoudelijke elektrische aansluiting maar 40 Amp op 230 V bedraagt. Als er dan 5 netpompen van 2Hp motor in uw spa bevinden, is dat 32 Amp enkel voor uw pompen + 13 Amp voor de verwarming + een 6 Amp blower, even optellen en je komt op 51 Amp uit wat boven uw aansluiting is ...

 

 

De ideale pomp-motorcombinatie is:

 

Motor in Watt Wet-end in HP Waterdebiet in l/min Druk in BAR

1468 3 775 1.65

1835 4 890 1.93

2200 5 965 2.27

 

Zoals je ziet is het waterdebiet niet evenredig met de wattage van de motor (25% hoger), maar de druk is wel 40% hoger en het is net deze druk die de kracht van de jets bepaalt ( als je natuurlijk de juiste hoeveelheid jets aan een pomp koppelt).

 

Let wel dat de jet-pompen IP55 keuring hebben, sommige merken gebruiken goedkopere pompen die niet voldoen en normaal niet mogen gebruikt worden. Omdat er in de spa een hoger vochtigheid heerst bestaat er kans op elektrocutie. De goedkoper pompen herken je aan het ontbreken van koelribben aan de buiten kant, deze pompen hebben een open behuizing om af te koelen (vooral Amerikaanse pompen)

 

Wij gebruiken de nieuwe "ECO-BOOST" pompen, deze speciaal ontworpen spa-jetpompen heen een verbeterde schoep vorm, waardoor de 1835W motoren bijna het debiet en Druk halen van een 2200 W pomp met 5HP Wet-End. Maar een stuk minder verbruiken, natuurlijk zijn de "ECO-BOOST" pompen IP55 met CE en TUV gekeurd.

ECO-BOOST

Motor in Watt Wet-end in HP Waterdebiet in l/min Druk in BAR

1835 4,5 930 2,18

 

 

Op onze motoren bieden wij 10 jaar garantieplan.

 

 

 

 

Contacteer ons voor verdere info of voor de spa's te testen

 

Contacter nous de plus amples renseignements ou pour tester le spas

 

Contact us for further info or to test the spa's

logo BO-SPAS