Ontsmetting systemen

 

Ontsmettings systemen

Soorten van ontsmetting / Oxidatie systemen

 

 

Er zijn verschillende manieren om uw water te ontsmetten en te oxideren. na verloop van tijd vormt er zich een Bio-Film in de leidingen waar een bacterie zich in nesteld. deze Bio-Film moet door de ontsmetting/oxidatie systeem verwijderd worden.

 

- Ozonator

 

De ozonator ontsmet en oxideert uw water maar laat geen residu van ontsmetting achter, dus indien de ozonator niet 24h/dag werkt moet je steeds een andere vorm van ontsmetting toevoegen die een residu achterlaat.

nadeel:

- Verwijder geen Bio-Film als de unit niet 24h werkt

- Ozondampen verkleuren uw kussens, plastiek onderdelen en de onderkant van uw cover

- beperkte levenduur van ozon-module, ongeveer 8000 uren

- moeilijk te meten

 

 

 

 

- Ionen ontsmetting

 

Een ionisatie op basis van koper, zilver, zink of een mengeling van de 3, is aan te raden voor mensen die een alergie hebben aan chloor. Wel dient het water nog geoxideerd worden met een ozonator of met een chloorvrije schokmiddel op basis van "Potassium monopersulfate". de ionen blijven in uw water als een ontsmettingsresedu. dit is het oudste gekend systeem om water te ontsmetten, Columbus en de spaceshuttle gebruiken het zelfde principe om water te ontsmetten, de ionenontsmetting is te meten met een test strip.

nadeel:

- geblondeerde haren kunnen een groene schijn vertonen bij een te hoge concentratie van koper

 

 

 

 

 

 

 

 

- Chloor

 

Chloor bestaat in verschillende vormen, zoals tabletten, poeder of vloeibaar, ook zijn er verschillende soorten chloor. Meng nooit verschillende soorten chloor dit kan leiden tot chemische reactie die zeer giftig zijn. Chloor is een goede ontsmetten en oxidator bij een juiste PH waarde. Chloor laat ook een ontsmettingsresedu achter in uw water, tevens is chloor gemakkelijk te meten.

nadeel:

- opbouw van chloraminen

- irritatie aan de ogen

- tabletten bevatten Cyaanzuur

 

- zoutelectrolyse

 

Door 1,4 gr/L natrium bromide zout toe te voegen aan uw water en het plaatsen van een elektrolyse systeem in het filtratie systeem, kan je zorgeloos uw water ontsmetten en oxideren. De zout ionen paseren de electrode en worden omgezet naar ontsmetting ionen, éénmaal de ontsmettings ionen hun werk hebben gedaan veranderen ze terug naar zout ionen. tijdens het proces van verandering in de electrode ontstaat ook Ozone, die dan weer het water oxideert. Omdat het een continu process is moet men geen natrium bromide zout toevoegen, éénmaal het zout niveau op peil is, blijft het constant. water verdampt maar zout niet. Natrium bromide laat een ontsmettingsresedu achter en is gemakkelijk te meten.

nadeel:

- Natrium bromide zout is duurder dan natrium chloride zout (keukenzout)

 

 

 

 

 

 

 

 

- wondermiddelen

 

Er zijn nog enkele wondermiddelen op de markt die zogenaamd chloor vrij zijn. Het probleem met deze producten is dat men het ontsmetting niveau niet kan meten of controleren. Helder water betekend niet bacterievrij water. tevens moet je nog steeds het water oxideren.

nadeel:

- duur

- niet controleerbaar

Contacteer ons voor verdere info of voor de spa's te testen

 

Contacter nous de plus amples renseignements ou pour tester le spas

 

Contact us for further info or to test the spa's

logo BO-SPAS