Ozonator

OZONATOR

Soorten Ozonators

 

Ozongas is een oxydant dat organische vervuiling bewerkt.

Een ozonator produceert ozongassen, deze gassen helpen uw spawater op punt te houden, tenminste als de gassen goed vermengd worden. Door toevoeging van ozon kan men de andere ontsmettingsmiddelen verlagen in dosis.

 

 

Soorten ozonators:

 

De UV-lamp

 

Deze lamp is gekend in de vijversector waar ze dient om algvorming te voorkomen. De levensduur is beperkt en sterk degraderend (verliest snel zijn werkingskracht). Daarom plaatsen sommige spafabrikanten zwaardere modellen dan nodig om het degradatie-effect te compenseren. Het nadeel hiervan is dat er een te hoge ozonconcentratie ontstaat. Een te hoge ozonconcentratie is nadelig voor uw cover en spakussens. Het verbruik van een UV-lamp is aan de hoge kant, tussen de 60 W en 140 W.

 

 

Corona-systeem

 

Dit systeem produceert de ozon door middel van hoogspanning. Het Corona-systeem heeft een langere levensduur en een zuiverder ozongas. Het verbruik schommelt tussen de 20 en 40 W

 

 

EMB

 

Dit systeem is het meest recente systeem en komt uit de medische sector waar het wordt gebruik om medische materialen te ontsmetten. Het EMB-systeem levert de zuiverste ozon. De verwisselbare module heeft een levensduur van 5 à 6 jaar (in samenwerking met onze “LOW-ENERGIE SOFTWARE). Het verbruik van het EMB systeem is slechts 8 W.

 

 

Opgepast:

 

een ozonator is geen wondermiddel, je moet nog steeds de filter reinigen en het water onderhouden met bijkomende ontsmettingsmiddelen zoals chloor, actieve zuurstof ...

Contacteer ons voor verdere info of voor de spa's te testen

 

Contacter nous de plus amples renseignements ou pour tester le spas

 

Contact us for further info or to test the spa's

logo BO-SPAS